Η εταιρεία

Εταιρική ταυτότητα

Η Stef-Labels ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την παραγωγή ετικετών, αυτοκόλλητων και μη, όπως σχολικές ετικέτες, τύπου καπνού, ρολά Barcode και ένα ευρύ πλήθος προϊόντων για επαγγελματική ή άλλου είδους χρήση.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1948, υπό την επωνυμία «Κορυδαλλός», από τον Ιωάννη Γ. Στεφανουδάκη. Ξεκινώντας από την κατασκευή και διάθεση αυτοκόλλητων ετικετών γομμέ, η εταιρεία επεκτάθηκε στη συνέχεια στον σχεδιασμό και την κατασκευή κρεμαστών ετικετών και ετικετών κοσμημάτων.

Από το 1980, με τη διαδοχή στα ηνία των αδελφών Γεώργιου και Βασίλειου Στεφανουδάκη, ήρθε η ώρα η εταιρεία να μπει δυναμικά στο χωρό της κατασκευής αυτοκόλλητων ετικετών, αλλά και ετικετών καπνού.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και με την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, η εταιρεία μετεξελίχθηκε στην κατασκευή αυτοκόλλητων ετικετών, τόσο στην κλασική μορφή (φύλλο), όσο και σε ρολά (barcode), οπότε και μετονομάστηκε σε “Stef-Labels”.

Σήμερα, έχοντας υποδεχθεί την 3η γενιά, η εταιρεία συνεχίζει σταθερά την πορεία της στο χώρο της μεταποίησης και εκτύπωσης ετικετών, με συνέπεια και επαγγελματισμό, στοχεύοντας στην περαιτέρω εδραίωση και εξέλιξή της.

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε τη Stef-Labels!

Οικολογική συνείδηση

Η εταιρεία Stef-Labels, σε μια συνεχή προσπάθεια να διαθέτει στο αγοραστικό κοινό προϊόντα ποιοτικότερα και όσο το δυνατό φιλικότερα προς το περιβάλλον, είναι πλέον σε θέση να προσφέρει θερμικά αυτοκόλλητα χαρτιά και ετικέτες απαλλαγμένες μερικώς ή πλήρως από χημικές ουσίες που είναι ευρύτερα γνωστές ως φαινόλες.

Η φαινόλη (phenol) ή φαινυλική αλκοόλη (παλιό εμπειρικό όνομα) είναι άχρωμο κρυσταλλικό στερεό, με χαρακτηριστική γλυκιά και πισσώδη οσμή, πολύ καυστική γεύση, λίγο διαλυτό στο νερό και υγροσκοπικό. Παράγεται σε μεγάλη κλίμακα ως ενδιάμεση ύλη για την παραγωγή πολλών υλικών και χρήσιμων ενώσεων.

Οι δύο νέοι τύποι θερμικού αυτοκόλλητου χαρτιού που προσφέρονται είναι οι Thermal Paper Bisphenol A (BPA) free, που αφορά θερμικό χαρτί μερικώς απαλλαγμένο από τις φαινόλες και Thermal Paper totally free of Phenols, το οποίο είναι πλήρως απαλλαγμένο από αυτές. Ο τύπος BPA έχει ευρέως χρησιμοποιηθεί σε θερμικά χαρτιά από τα οποία κατασκευάζονται οι αποδείξεις των ταμειακών μηχανών, και σε αυτοκόλλητες ετικέτες που τοποθετούνται σε φρούτα και λαχανικά σε οπωροπωλεία και σούπερ-μάρκετ.

Όλο και περισσότερο γίνονται προσπάθειες για μελέτη των επιπτώσεων της συνεχούς απορρόφησης των ουσιών αυτών από το δέρμα, με αποτέλεσμα πολλές αλυσίδες τροφίμων να έχουν στραφεί αποκλειστικά στη χρήση χαρτιών πλήρως απαλλαγμένων από τις ουσίες αυτές.